graphicاگر بخواهیم به طور دقیق تاریخ پیدایش اولین آثار گرافیک را بررسی کنیم شاید تصاویری که انسان‌های اولیه بر دیوارهای غار لاسکو ، آلتامیرا و… ترسیم کرده اند را بتوان به نوعی هنر گرافیک به حساب آورد.

در تمدن‌های قدیمی از جمله بین النهرین، ایران، هند و مصر نیز شاهد حضور این هنر هستیم: تصاویر استیلیزه شده، ترکیب نوشتار با نقاشی و حضور موتیف ها در ایران باستان و تمدن هند (موهنجودارو)، حضور مهرهای کشف شده که نشان از رونق اقتصادی و ثبت قراردادها می دهد، همه و همه استفاده از نوعی گرافیکی کاربردی در بکارگیری آرم و نشانه است. پس می توان گفت طراحی نشانه با قدمتی همراه با تاریخ، قدم برداشته است.

گرافیک در معنای لغت به معنی ترسیمی و نگارشی است. بر این مبنا هنر گرافیک هنری است که ترسیم  و کردن نگاشتن ارکان اصلی آن را تشکیل می‌دهد. از این نظر در رده بندی هنرها، هنر گرافیک را شاخه‌ای از هنرهای تجسمی به شمار می‌آوریم. در قرن‌های گذشته پیش از آن که چاپ و چاپگری به وجود آید هنر گرافیک از یک سو با نقاشی و از سوی دیگر با خوشنویسی مرزهای مشترکی داشت و به طور عمده در هنر کتاب آرایی متجلی می‌گردید.

گرافیک یا به عبارت کامل‌تر طراحی گرافیک (Graphic design) به کارگیری تکنیک‌های مختلف خلق آثار دوبعدی بر روی سطوح مختلف نظیر کاغذ، دیوار، بوم، فلز، چوب، پارچه، پلاستیک، نمایشگر رایانه، سنگ و… است که در جهت رساندن پیامی خاص به بیننده انجام می‌پذیرد. از جمله این تکنیک‌ها می‌توان به: عکاسی، اچینگ، نقاشی، روش‌های مختلف چاپ اشاره نمود. در هنر طراحی گرافیک از عکس، تکنیک‌های مختلف طراحی (مداد، کنته، ذغال، پاستل گچی، پاستل روغنی، قلم و مرکب، مداد رنگی)، تکنیک‌های مختلف نقاشی (رنگ و روغن، آبرنگ، گواش، رنگ‌های آکریلیک)، کلاژ، انواع روش‌های چاپ دستی (سیلک اسکرین و باتیک) و هر نوع روش خلق تصویر استفاده می‌شود.

در طراحی گرافیک، حیطه‌ها و تخصص‌های مختلفی وجود دارد:

– ارتباط بصری (Visual communication)، مانند طراحی پوستر، طراحی جلد، طراحی علامت (Sign)، طراحی نشان (Logo)، طراحی حروف، طراحی آگهی تبلیغاتی، صفحه آرایی (layout) برای کتاب و نشریه، طراحی صفحات وب، طراحی چاپ برای بسته‌بندی و…

– تصویرسازی (Illustration)، مانند تصویرسازی برای کتاب‌های کودک، کتاب‌های علمی و آموزشی، تصویرسازی برای نشریات، طراحی نقشه و…

تصویرسازی صورت‌های مختلفی دارد، برخی از هنرمندان به تصویرسازی کتب با موضوعات مختلف مشغولند. این موضوعات می توانند شامل متون داستانی، تصویرسازی خبری مطبوعاتی، تصویرسازی فرهنگ عامیانه (فولکوریک)، تصویرسازی آموزشی، تصویرسازی فنی و تصویرسازی کاربردی که بیشتر با محیط جوامع انسانی سر و کار دارند و … باشند. در واقع تصویرسازی هنری است که تصویرگر در آن اقدام به روایت‌گری مصور می نماید. موضوع کار تصویرگر می‌تواند هر یک از موضوعات مذهبی، ادبی، تاریخی و علمی، آموزشی و … باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.